/

“Urban”


Klik op de titels voor het fotoalbum. Klik in het album op een foto waarna je kan navigeren met de pijlen op het toetsenbord.Terug naar het overzicht? Klik op Home hieronder. Tip: klik eerst op view photos ipv de foto ernaast. Je mist anders een hoop.

Beginpagina » "Urban" » "Urban"
City Khoiniki (Gomel region) Borisovschanskaya manor
Chernobyl, most infamously known for the catastrophic nuclear disaster that almost wiped out Europe, occurred in Northern Ukraine and it’s most associated with the nearby town of Pripyat, which was built for power plant workers and their families but evacuated and left as a ghost town due to the radioactive fallout. However, a country that is rarely mentioned when discussing the disaster is the Republic of Belarus north of Ukraine, which today shares an exclusion zone lesser known than the Ukrainian zone, but just as eerie. Where Ukraine made a DisneyLand, Belarus is far more pure. Tour arrangement (also for booking): http://www.exclusion-zone.by Travel stories: http://ruudentamara.blogspot.com/
Chernobyl, most infamously known for the catastrophic nuclear disaster that almost wiped out Europe, occurred in Northern Ukraine and it’s most associated with the nearby town of Pripyat, which was built for power plant workers and their families but evacuated and left as a ghost town due to the radioactive fallout. However, a country that is rarely mentioned when discussing the disaster is the Republic of Belarus north of Ukraine, which today shares an exclusion zone lesser known than the Ukrainian zone, but just as eerie. Where Ukraine made a DisneyLand, Belarus is far more pure. Tour arrangement: http://www.exclusion-zone.by Travel stories: http://ruudentamara.blogspot.com/
Batterij Zuydcoote is van oorsprong een 18de eeuwse fortificatie. Op 3 juni 1940 werd de batterij vanuit de lucht gebombardeerd waarbij een dertigtal Franse soldaten om het leven kwamen. Tijdens de bezetting werd Zuydcoote gemoderniseerd als onderdeel van de Atlanktikwall en uiteindelijk in 1945 door de Canadezen opgeblazen.
Vandaag een rondje gemaakt in wat volgens sommigen de lelijkste stad van Europa zou zijn, namelijk Charleroi. Een schoonheid is deze stad (ca 202.000 inwoners) inderdaad niet, behalve als je van vergane glorie houdt. Vanaf de jaren 70 van de vorige eeuw ten gevolge van de sluitingen van de mijnen en de crisis is het welvarende Charleroi net Pripyat geworden, maar dan met mensen. Overal waar je kijkt zie je torenhoge "Terrils", ophopingen van steenafval als bijproduct van de ondergrondse mijnbouw. Nu nog steeds indrukwekkend. Een van de doelen van vandaag was de Metro. Eind '85 is er de lijn Chatelineau of Centenaire gebouwd. Echter, deze is nooit in gebruik genomen. Het gaat om 8 stations en 6,8km spoor dat dwars door een drukke wijk loopt. Op metrostation Chet zag alles er nog goed bijgehouden uit. Zelfs het pikkeldraad om ongewenste bezoekers buiten te houden was vernieuwd.

Abandoned Cooling Tower Charleroi

The I.M. Cooling Tower is part of an abandoned power plant located in Monceau, Belgium. While in use, the tower cooled incoming hot water by using wind. The wind would enter the opening at the bottom of the tower and rise up, cooling the hot water. The air would then become warm and leave the tower. During its prime, the I.M. Cooling Tower could cool up to 480,000 gallons of water per minute.
In tegenstelling tot wat de meeste websites beweren over het spookhotel of swamphotel van Mechelen werd de bouw niet stopgezet omdat het gebouw op moerasgrond staat en daarom zou wegzakken. De plannen voor een prestigieus bouwproject ontsprongen naar verluidt al in de zestiger jaren van de vorige eeuw. Ergens in de zeventiger jaren werd dan met de bouw gestart. De ondergrond was vanzelfsprekend een probleem (hetgeen we als gelijkvloers ervaren zou eigenlijk het kelderverdiep worden, wat niet het oorspronkelijke plan was) maar zoals het meestal betaamd staat ook dit gebouw met de voeten stevig en diep in de ondergrond. Of het gebouw is verzakt na meer dan 40 jaar? op zicht alleszins niet. De stopzetting van de bouw heeft een financiele reden (in kort: het geld was op) en de mogelijke alternatieve plannen om iets met het gebouw te doen werden politiek de kop ingedrukt.
Graffiti vrijplaats Boterdijk.
Oude industrie. Skatepark Waalhalla, vrijplaats graffiti.
Oude steenfabriek Hoogerheide
13 mei 1967 - Opening openluchtzwembad In 1961 werden de eerste gesprekken gevoerd om te komen tot de bouw van een openluchtzwembad. Het bad dat in 1967 gerealiseerd werd bestond uit een 25m wedstrijdbad, een middeldiep bad, een ondiep bad, een peuterbad, ligweiden en een speeltuin. 27 april 1971 - Opening uitbreiding openluchtzwembad De belangrijkste aanpassing aan het buitenbad ten opzichte van het oorspronkelijke ontwerp van 1967 was de uitbreiding van het wedstrijdbad tot een volwaardig 50 meter bad. 2013 - Laatste jaar dat het buitenbad en de ijsbaan open was.
Doel is een dorp in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen en een deelgemeente van Beveren. Doel ligt in het uiterste noordoosten van de provincie, op de linkeroever van de Schelde, in de polders van het Waasland, vlak bij de Nederlandse grens. In de Wase dialecten noemt men het dorp "Den Doel". Doel raakte sinds de jaren zestig bekend door uitbreidingsplannen voor de haven van Antwerpen die het dorp zouden laten verdwijnen. Het was tot 1977 een zelfstandige gemeente met een oppervlakte van 25,61 km² en telde in 1972 ca. 1300 inwoners. Op 31 december 2007 telde Doel nog 359 inwoners, op 31 december 2010 nog slechts 188 inwoners en in 2014 slechts 26. De deelgemeente Doel omvat naast de dorpskern de gehuchten Ouden Doel, Rapenburg en Saftinge. Verder hoort ook de Prosperhaven (dit is de haven van Prosperpolder) en De Schoof nog bij Doel. Net ten noorden van het dorp staat de kerncentrale Doel, die stroom levert aan afnemers in België, Nederland en Duitsland.
Doel is een dorp in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen en een deelgemeente van Beveren. Doel ligt in het uiterste noordoosten van de provincie, op de linkeroever van de Schelde, in de polders van het Waasland, vlak bij de Nederlandse grens. In de Wase dialecten noemt men het dorp "Den Doel". Doel raakte sinds de jaren zestig bekend door uitbreidingsplannen voor de haven van Antwerpen die het dorp zouden laten verdwijnen. Het was tot 1977 een zelfstandige gemeente met een oppervlakte van 25,61 km² en telde in 1972 ca. 1300 inwoners. Op 31 december 2007 telde Doel nog 359 inwoners, op 31 december 2010 nog slechts 188 inwoners en in 2014 slechts 26.
Oude steenfabriek in Hoogerheide. Een grafitti walhalla voor de kunstenaars. Wordt regelmatig verandert.
Doel is een dorp in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen en een deelgemeente van Beveren. Doel ligt in het uiterste noordoosten van de provincie, op de linkeroever van de Schelde, in de polders van het Waasland, vlak bij de Nederlandse grens. In de Wase dialecten noemt men het dorp "Den Doel". Doel raakte sinds de jaren zestig bekend door uitbreidingsplannen voor de haven van Antwerpen die het dorp zouden laten verdwijnen. Het was tot 1977 een zelfstandige gemeente met een oppervlakte van 25,61 km² en telde in 1972 ca. 1300 inwoners. Op 31 december 2007 telde Doel nog 359 inwoners, op 31 december 2010 nog slechts 188 inwoners en in 2014 slechts 26.
Facebook