/

Stadiums


Klik op de titels voor het fotoalbum. Klik in het album op een foto waarna je kan navigeren met de pijlen op het toetsenbord. Terug naar het overzicht? Klik op Home hieronder. Tip: klik eerst op view photos ipv de foto ernaast. Je mist anders een hoop.

Beginpagina » Stadiums » Stadions
Het sportpark De Langeleegte is een sportcomplex in Veendam in de Nederlandse provincie Groningen waarvan het gelijknamige stadion het bekendst is. Van 1954 tot en met 2013 was dit het stadion van betaaldvoetbalclub SC Veendam. In de volksmond wordt het stadion kortweg De Langeleegte genoemd. Het stadion heeft een capaciteit van 6500 plaatsen en werd geopend in 1954 als sportpark De Langeleegte. In 1998 werd het stadion gemoderniseerd. Het ligt aan de gelijknamige straat De Langeleegte. De Langeleegte is een Groningse naam. Veel mensen associëren het met leegte; in het Gronings is leeg echter de benaming voor 'laag'. Het stadion van Veendam kreeg vanaf het seizoen 2008-2009 een nieuwe naam. Per 1 juli 2008 heette het stadion vanwege sponsoring officieel het Gjaltema-stadion aan de Langeleegte. Op 25 maart 2013 werd SC Veendam failliet verklaard waarmee ook de sponsoraanduiding van het stadion te vervallen kwam. Naast het stadion liggen op het sportcomplex ook de velden van amateurclub VV Veendam 1894, hockeyclub MHC Daring, tennisclub TC Veendam en het veld van honkbalhonk- en softbalvereniging The Blokes alsmede 18 holes van Golfclub De Compagnie.
Opende de deuren in 1984 en sloot ze in 2011. 4 Jaar later .... Van: "Toen het stadion op 16 juni 1984 de poorten opende, bood het plaats aan 10.000 toeschouwers. Met 1.114 zitplaatsen, 1.500 overdekte en 7.357 onoverdekte staanplaatsen leek De Schalk bij de inhuldiging veel te ruim bemeten voor een club uit bevordering." http://www.deheldenvanleon.be/…/2015/06/11/de-schalk-wille…/ Tot:"In 2010 zakte de club weer naar Vierde Klasse. Eind juli 2010 kondigde de club aan in vereffening te gaan, en besloot zich terug te trekken uit de komende competitie. Een reddingsplan kon echter op poten gezet worden, het benodigde geld kon worden bijeengebracht en het algemeen forfait werd afgewend en de club kon toch van start gaan in de competitie. Op 30 maart 2011 besliste de club echter om in vrijwillige vereffening te gaan." https://nl.wikipedia.org/wiki/KVC_Willebroek-Meerhof
Leeg sinds 1969. Opvallend dat het er nog staat maar nog opvallender vanwege het drama welk in 1944 hier afspeelde. Uit het Nieuwsblad.be van 30/01/2014: "Volgens een toen 12-jarige ooggetuige werden de jonge mannen aan de ingang van het stadion verwittigd dat ze naar hun schuilplaatsen moeten terugkeren want er zou een razzia kunnen plaatsvinden. ‘Maar de drang naar zuurstof, vermaak en supportersadrenaline was te groot. De Duitsers waren zeer goed op de hoogte van de bestaande rivaliteit tussen de twee voetbalclans. Ze zetten een val op met honderden soldaten, collaborateurs, veldgendarmes en de lokale Gestapo. De wedstrijd was in volle gang toen plots het hele stadion omsingeld en waterdicht afgegrendeld werd. De locatie voor de razzia was geen toeval. De staanplaatsen tegenover de hoofdtribune leunden aan tegen een spoorwegberm, de ideale plaats voor een hinderlaag. Er was geen ontkomen aan: het publiek zat als ratten in de val." Meer: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20140129_00953896
Het Ludo Coeckstadion, oorspronkelijk Berchem Stadium genaamd, is een voetbalstadion in de Belgische stad Antwerpen, gelegen in het zuidoostelijke stadsdeel Berchem. Het is het thuisstadion van voetbalclub Berchem Sport. Het stadion ligt aan de Berchemstadionstraat, net buiten de stadsring. De huidige naam verwijst naar ex-speler Ludo Coeck.
Naast het Koning Boudewijnstadion gelegen stadion. Biedt volgens internet plaats aan 5000 mensen. Is ooit (nog?) ook gebruikt voor Rugby. Verder weinig info over te vinden.
Het Daknamstadion (1956) is een voetbalstadion, gelegen in de Lokerse deelgemeente Daknam te België. Het ontleent zijn naam aan deze deelgemeente. Het stadion is de thuisbasis van de Belgische voetbalclub Sporting Lokeren. Het stadion biedt plaats aan 12.000 toeschouwers.In de hoogtijdagen van Sporting Lokeren had het stadion een capaciteit van 18.000 plaatsen
Den Dreef is een voetbalstadion dat ligt op het grondgebied van Heverlee, een deelgemeente van de stad Leuven, vlak naast de ring rond Leuven. Het is het thuisstadion van voetbalclub Oud-Heverlee Leuven. Het stadion, dat vroeger de naam Leuvens Sportcentrum droeg, grenst aan het Sportkot, het sportcomplex van de Katholieke Universiteit Leuven. Het stadion kent een capaciteit van 9.493 plaatsen
Stadion de Wageningse Berg wordt momenteel opgeknapt door enkele fans. Dit werk wordt vrijwillig gedaan, de gemeente Wageningen draagt nog altijd zorg voor het grasveld. De oude kassa's, tribunes en enkele sponsorborden zijn nog aanwezig. De reden dat het stadion in al die jaren niet is afgebroken heeft te maken met de ligging in een beschermd natuurgebied waardoor huizenbouw uit den boze is. Door de jaren heen zijn er plannen geweest om het bijvoorbeeld om te toveren tot een evenemententerrein of een ijsbaan, maar vooralsnog is het daar niet van gekomen. Zo nu en dan is het stadion nog wel gebruikt voor evenementen zoals de introductiedagen van Wageningen Universiteit. Tegenwoordig wordt hard gewerkt om op de plaats van het voormalige stadion het Future Center Wageningen te realiseren. Dit wordt een expertisecentrum op het gebied van voeding, beweging, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Activiteiten die plaats gaan vinden in het Future Center Wageningen zijn o.a. een gezondheids-/kenniscentrum, evenementen en congressen, trainingsfaciliteiten, test- en oefenwedstrijden en een Hall of Fame
Het Herstaco Stadion was tussen 2000 en 2011 en vanaf 2013 de thuishaven van de Roosendaalse voetbalclub RBC Roosendaal. Het stadion is gelegen op industrieterrein de Borchwerf achter het Station Roosendaal en biedt plaats aan vijfduizend toeschouwers, waarvan vierhonderd voor de uitsupporters. Het stadion is het kleinste stadion in Nederland waarbij er aan alle kanten, inclusief de hoeken, zitplaatsen zijn. Het stadion werd voor het eerst gebruikt op 5 november 2000 met de wedstrijd RBC Roosendaal - Fortuna Sittard. De eerste wedstrijd in het nieuwe stadion werd door de thuisploeg met 3-1 gewonnen. Het eerste doelpunt in het stadion werd gemaakt door Ruud Kool van Fortuna Sittard. Het eerste RBC-doelpunt werd gemaakt door Regi Blinker.
Het Bosuilstadion is een voetbalstadion in de Belgische stad Antwerpen. Het stadion ligt in de deelgemeente Deurne en is het thuisstadion van Royal Antwerp Football Club. In de volksmond heet het stadion ook "Den Bosuil". Omwille van de sfeer tijdens enkele interlands België - Nederland werd ook gesproken van "de Hel van Deurne".
Als eerbetoon aan Jef Mermans werd het stadion van het toenmalige OLSE Merksem (nu Merksem-Antwerpen Noord SC) omgedoopt tot het Jef Mermans-stadion. Dit stadion van de huidige 4e klasser is gelegen in de Speelpleinstraat in Merksem.
Het Haarlem-stadion is een voetbalstadion dat vooral werd gebruikt voor de thuiswedstrijden van HFC Haarlem. Vanaf het seizoen 2010/11 zal het stadion de thuisbasis worden van de nieuwe fusieclub Haarlem-Kennemerland, dat voort is gekomen uit het failliete HFC Haarlem. Na een aantal uitbreidingen en renovaties kunnen er nu 3442 toeschouwers in het stadion. De tribunes aan de korte zijde worden niet meer gebruikt. De hoofdtribune oftewel de Kick Smit tribune heeft een capaciteit van 2250, de noordtribune biedt plaats aan 644 supporters van de thuisclub en 548 supporters van de uitspelende vereniging.
Het Stade stade du pairay is een voetbalstadion in de Belgische stad Tilleur en was het stadion van Tilleur FC en RFC de Liège. Het voetbalstadion wordt tegenwoordig door RFC Tilleur-Saint-Gilles bespeeld. Het stadion was ooit gebouwd met een capaciteit voor 24.000 toeschouwers. Door veiligheidsredenen en verbouwingen is de capaciteit teruggebracht naar 11.000
Het Stade de Buraufosse is een voetbalstadion, gelegen in de Luikse deelgemeente Seraing te België. Het stadion is thuisbasis van de Belgische voetbalclubs RFC de Liège en RFC Sérésien. Het stadion biedt plaats aan 14.328 toeschouwers, maar dat aantal is vanwege veiligheidsredenen teruggebracht naar 6.744 toeschouwers (1.758 zitplaatsen en 4.986 staanplaatsen). In de hoogtijdagen van de voorloper van RFC Sérésien (Seraing RUL) had het stadion een capaciteit van 17.500 plaatsen. RFC Liège speelt haar thuiswedstrijden ook op Stade du Pairay, aangezien zij momenteel geen vaste thuisbasis hebben.
Facebook